nedjelja, 15. prosinca 2013.

Eko-selo Žumberak, bajkom...

    U desetom mjesecu 2013 dalo se uloviti još lijepog vremena za bicikliranje. Jedan takav dan sam iskoristio da bih otišao do Eko-sela na Žumberku. Rutu u dužini od 77 km možete pogledati ovdje: http://ridewithgps.com/trips/2562153

   Nekako mi ta zapadna strana grada više odgovara za bicikliranje. Tako je bilo i ovaj put, krećem preko Strmca, Samobora, Bregane, Grdanjaka, Bio parka Divlje vode do Eko-sela Žumberak ili za nekog možda poznat pod Dragošje. Mali odmor, osvježenje, okrepljenje i povratak istim putem doma. Veći dio rute vozite kroz predivnu prirodu, uz bistre potoke i ceste skoro bez prometa. Dio rute je dobar makadam dužine manje od 20-ak kilometara. Uz put osim trgovina (zadnja je u Grdanjcima) imate i nekoliko ugostiteljskih objekata tako da se u svakom trenutku možete osvježiti ili nadoknaditi izgubljenu energiju. Meni jedna jako draga ruta koju znam dosta često odvesti, odmor za dušu i tijelo.

   Što se tiče zahtjevnosti moja nekakva ocjena na skali težine bi bila 3/5. I to samo zbog tog što je kilometraža možda nekome velika. Od Bregane do Eko-sela Žumberak je pa skoro konstantni blagi uspon kojeg ako ste imalo u kondiciji nećete ni osjetiti, ostatak rute je ravnica. Što se tiče prometa dok se de dokopate Bregane vozite prometnijim cestama, ali nakon Bregane doslovno će te vidjeti tu i tamo kakavo drugo prijevozno sredstvo osim bicikla, osobito ako ne vozite vikendom.
Nema komentara:

Objavi komentar