srijeda, 26. ožujka 2014.

ruševine starog grada, Samobor...

    Za današnju rutu bi se moglo reći da je biciklističko-planinarska, iako ne mislim da je to ništa neobično. Ponekad se stavi bajk na rame i malo planinari da bi se stiglo do cilja. Rutu u dužini od 40-ak km možete vidjeti ovdje: http://connect.garmin.com/activity/467955564

   Ocjenu zahtjevnosti i težine ne računajući planinarski dio ne treba pa skoro ni spominjati. Dionica do Samobora i nazad, vjerujem da ne predstavlja nikome tko se par puta „popeo“ na bicikl nekakav problem. O dijelu planinarenja, na mjestima i sa bajkom na ramenu, isto tako ne bih iznosio nikakvu ocjenu. Meni osobno nije bio nikakav problem doći bajkom do ruševina starog grada, gurajući, noseći, svejedno. U kranjem slučaju ova ruta Vam pože poslužiti i kao inspiracija za šetnju kad se nađete u Samoboru.
    Ni sam ne znam koliko puta sam bio, prošao kroz Samobor i nikako da uhvatim priliku da posjetim ruševine starog grada i vidikovac. Zbog tog sam današnju vožnju upravo planirao samo za to. Rutu do Samobora nema potrebe posebno opisivati, dio do starog grada sam kako već i rekoh propješačio, gurao i nosio bajk, da ne kažem planinario. Od ruševina starog grada sam stazom došao da kapelice Sv. Ane pa križnim putem do kapelice Sv. Jurja i nastavio do vidikovca. Nije da sam se baš ugodno osjećao na vidikovcu tj. čeličnoj konstrukciji visokoj 15-ak metara, ali kad sam već došao do samog vidikovca bilo bi šteta ne popet se. Pogled na Samobor i okolicu je prekrasan i jako lijepa nagrada za uloženi trud, da ne kažem „strah“.

                           
                                                               proljeće kuca na vrata...prema Samoboru...


Samobor...
dvije sa malo "filtera"...prema ruševinama starog grada...
Stari grad Samobor, ruševine...

još malo u brijeg...

kapela Sv.Ane...
kapela Sv.Jurja...


vidikovac...


i nekoliko sa njega...


povratak...
i za kraj jedna sa Podsusedskog mosta...


Nema komentara:

Objavi komentar