četvrtak, 12. lipnja 2014.

Dva sljemenska makadama

    I jutros ponovno u brijeg i šumu, ranije sam krenuo no vremenski se ruta malo odužila. Doma sam stigao oko 11 ali sam se namazao kremom pa nebi trebalo biti problema sa suncem. Ovaj put je riječ o dva sljemenska makadama, Kustošijanski i Markuševečki. Po jednom gore a po drugom dolje. O čemu se radi tj. rutu možete vidjeti ovdje:  http://ridewithgps.com/trips/2816345

   Današnju rutu što se tiče zahtjevnosti i težine bih ocijenio sa 4/5. Uspon na Sljeme makadamom i spust sa Sljemena makadamom obilježava ovu rutu. Kilometarski dovoljno kada se ukalkulira uspon koji je u mom slučaju trajao više od dva sata. Osobno mi je lakše Sljeme odvest cestom no da nisam probao makadam ne bih znao. Isto tako koncentracija na vožnju mora biti konstantna jer i mala greška Vas može „skupo“ stajati. Tekućinu i nešto za pojest sam nosio sa sobom jer u rano jutro ugostiteljski objekti nisu otvoreni. I sa sobom uvijek nosim rezervnu robu, ja gore dođem kako bi se reklo „mokar ko miš“ i uvijek gledam da za spust na sebi imam suhu robu. U svakom slučaju ruta ipak nije za ljude koji su „jučer“ počeli voziti bajk, ipak za istu treba malo više kilometara u nogama.

   I nekoliko riječi o tijeku rutu. Standardno Kustošijanskom ulicom do početka Kustošijanskog makadama, dolaskom do PD Grafičar nastavljam sa stazom 26 do vrha gdje radim pauzu za osvježenje i nadoknadu izgubljene energije. Nastavljam prema Maloj Hunjki stazom 1 i onda Markuševečkim makadamom dolje. Nekako mi se čini da je Markuševečki makadam malo ugodniji za voziti od Kustošijanskog, a moram priznati i ljepši za oko. Kako sam planirao i da prođem kroz spomen park Dotrščinu vrlo brzo se skidam sa glavne tj. Markuševečke ceste i vođen garminom prolazim kroz navedeni park. A da bi zaokružio planirano izlaskom sa Dotrščine nastavljam prema parku Maksimir a dalje gradskim ulicama doma. I danas sam istinski uživao u vožnji i prirodi a mogu reći da me je ugodno iznenadio park Dotrščina u kojem sam po prvi puta. Prekrasne šumske staze koje će me vrlo brzo nadam se ponovno vidjeti. U stvari da ne izdvajam ništa posebno ruta je prekrasna u svoj svojoj dužini.


                                                                           nekoliko gradskih...
Kustošijanski makadam...Grafičar...


stazom 26 do vrha...

TV toranj, vrh...
prema Hunjci...

livada Hunjka...


na Markuševečkom makadamu...

crkva Sv.Šimuna i Jude Tadweja...


jedna usputna...


park Dotrščina...park Maksimir...

Nema komentara:

Objavi komentar