petak, 11. svibnja 2018.

Biokovo, Sv.Jure po drugi put...

   Biokovo, po drugi put uspon do Sv.Jure i ponovno start u Makarskoj, ovaj put doslovno sa rive. Znao sam da ću još jednom otići biciklom do Sv.Jure i znao sam da neću požaliti zbog tog. Doduše prošle su tri godine ali osim mog ponovnog oduševljenja ništa se bitnije nije promijenilo. Povratak je bio malo drugačiji čisto onako da razbijem rutu a kako to izgleda na karti može se vidjeti ovdje:

   Ocjena težine i zahtjevnosti je i dalje 5/5 bez obzira na moju kondiciju. Trebalo mi je oko četiri ipol sata čiste vožnje no sa stajanjima da bi se okinula koja slika ili da bi se uhvatilo malo zraka, trebalo mi je debelo preko pet sati. I da se ne ponavljam iz prvog opisa uspona, brijeg je tu, isti uspon bez nekog velikog prometa, i opet sam sve vukao sa sobom od tekućine do hrane. A i rezervna roba je bila tu jer se iz one sa kojom sam došao gore mogla doslovno cijediti voda. A i kišno odijelo je dobro došlo koje je isto bilo u bisagama jer me na povratku uhvatio jedan pljusak.

   O samom tijeku rute i nema se što pisati. Polazak sa Makarske rive, povratak preko Podgore i Tučepa sa time da sam ovu rutu malo produžio i izmijenio u spustu u odnosu na prvi uspon. I to je to.

   I bez obzira na sve imam opet želju da se uspentram gore bez obaziranja na vrijeme koje mi je potrebno, koje je gledajući službene brojke sa trke „Uspon na Biokovo“ presmiješno. Uostalom ja nisam trkač, ne natječem se, ne zamaram se sa brojkama one su ovdje čisto da dočaraju težinu i dužinu uspona ako sam ja neko mjerilo nečeg. Ma ja samo želim uživati u toj prekrasnoj planini bez obzira na cijenu koju plaćam, naravno tu je i ulaznica za bicikliste u iznosu od 25 kuna. I naravno da slijedi niz slika sa kojima ću pokušat dočarat ovo o čemu sam pisao. 


                                                                                     riva Makarska...na putu do ulaza u Park prirode Biokovo...nakon ulaza utješna oznaka...


i dalje nemam baš riječi da opišem tu ljepotu...
i to je to, na vrhu smo...

slijedi spust...


i spominjani pljusak...


crkva Sv.Ilije...


dio puta kojeg nisam vozio...
Galebova krila, Podgora...pogled na moćno Biokovo...

i za kraj opet Makarska...Nema komentara:

Objavi komentar